pondělí 8. prosince 2014

Červená čočka s tuňákem

Dnešní recept je dílem náhody. Snoubí se v něm různorodé chutě, které si ale k sobě našly dobře cestu. V jednom hrnci se potkalo Mexiko s Itálií a zdá se, že si výborně porozuměli :) 

Ingredience:

1 lžíce oleje
1 cibule
1 česnek
1 malá cuketka
1 konzerva Mexického salátu s tuňákem
60g červené čočky
100g oliv
200ml vody nebo vývaru
sůl
pepř

Postup:

V hrnci si usmažíme cibulku s česnekem dozlatova, přidáme k ní nadrobno nakrájenou cuketu, kterou smažíme 2-3 min. Poté přidáme tuňáka, olivy a čočku, vše zalijeme vodou a stáhneme plamen. Vaříme bez pokličky za občasného míchání, dokud se voda nevstřebá. 

Jestli se vám tento recept líbil, dejte prosím "like", abyste mohli dostávat pravidelně informace o nových receptech. A odebírejte Jídlujeme i na youtube zde.

Pozn. :Pokud nebudete mít zrovna mexický salát, můžete přidat jen tuňáka a další zeleninu. Moc jsem si pochutnala, bylo to příjemně pálivé a moc dobré.




Žádné komentáře:

Okomentovat