pondělí 6. října 2014

Švestková povidla na plech

Je fajn si něco dobrého z léta schovat do sklenic. V zimě to pak člověka příjemně pohladí. Švestky a povidla navíc mají mnoho dalšího využití, například domácí koláče jsou s nimi naprosto skvělé. Navíc tyto zvládnete poměrně bez práce.

Ingredience:

2kg švestek
40ml octa
1/2kg cukru
skořice, hřebíček
4 polévkové lžíce rumu

Postup:

Švestky omyjeme, rozpůlíme a dáme na plech. Pokapeme octem a dáme péct na 25min do trouby na 250°C. Potom na švestky nasypeme 25 dkg cukru a dáme znovu péct na dalších 15 min a potom dosypeme zbytek cukru a pečte ještě jednou 15 min. Po upečení nalijeme do povidel rum, přidáme koření podle chuti a tyčovým mixérem rozmixujeme. Povidla plníme do vyvařených sklenic, který otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Jestli se vám tento recept líbil, dejte prosím "like", abyste mohli dostávat pravidelně informace o nových receptech. Jídlujeme můžete odebírat i na youtube zde.

Pozn. Vedle sklenice s povidly je ještě jedna se zavařenými švestkami. Pokud se pustíte do zavařování švestek, nakombinujte je s hruškami, dělají jim skvělou společnost ;) Jinak je dobré si hlídat čas během pečení povidel. Už jsme snědli tři skleničky a to je do zimy ještě celkem daleko :)

1 komentář:

  1. Povidla miluju, tohle budu muset vyzkoušet. mňam :-) http://cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat